>

Alliberament o assetjament LGBTI? v2

[Actualitzat, 2018] Aquest resum serveix de nexe amb la resta de publicacions, on s'amplia informació.

CAT | ES

Relació de situacions d'assetjament viscudes els darrers anys per militants LGBTI del Col·lectiu Gai de Barcelona i la revista Infogai, per part dels qui instrumentalitzen l'alliberament i el patiment de persones LGBTI per al seu interès particular: Alex San Rafael (1) i Eugeni Rodríguez (2).

Prèviament als fets relatats a continuació, el CGB havia propiciat i aconseguit un clima de col·laboració amb el FAGC inèdit en 25 anys (exemple d'això és la tasca conjunta a favor de la Llei contra la LGBTIfòbia, la participació del FAGC i OCH a la revista del CGB Infogai, la difusió de les seves activitats a les nostres xarxes...).

La nostra seu era un espai alliberat de trobada no mercantilitzat, on es podia ser un mateix, lliurement. L'únic espai gestionat per un col·lectiu LGBTI assembleari, crític i no institucionalitzat. Un espai col·lectiu, tan la seu com la revista, on hem donat cabuda a tantes persones i associacions com cap altra associació ha fet.

Al peu de l'article us deixem un recull de 8 àlbums, una mostra del que fèiem alegrement mentre érem assetjats per la impostura i la tirania LGBTI, i també per l'ajuntament convergent.

Segueix la relaciÓ (no sistemÀtica) des de 2014 fins l'actualitat (2018):
2014

1 Quan l’assemblea del Col·lectiu Gai de Barcelona (CGB) demana a Alejandro F San Rafael Gutiérrez (ASR) documentació que aclarís la delicada situació econòmica de la revista Infogai, ASR reacciona eliminant bona part de l’arxiu informàtic i el correu del CGB, Infogai i CU28J (El CGB n'era seu, en gestionava la comunicació i les xarxes). No aporta cap document sobre la seva gestió i marxa precipitadament del CGB.

2 En marxar, ASR deixa inactius el web www.colectiugai.org i el de l’Infogai.

3 Simultàniament, ASR elimina el Facebook de la revista Infogai. (3)

4 ASR anuncia que eliminarà la llista de correu dels membres de l’assemblea del CGB, amb 7 anys de correus de gestió (on darrerament ja aplicava la censura prèvia). Hàbilment l’assemblea aconsegueix impedir-ho.

5 ASR amb la complicitat d’Eugeni Rodríguez (ER) reté durant mes i mig diners que l’any anterior el CGB havia deixat a la CU28J per a la organització de la diada del 28 de juny per l’Alliberament LGBTI. És el CGB qui havia finançat l’organització del 28 de juny cada any i ara que es trobava en una situació econòmica difícil ASR i ER no tornaven els diners, asfixiant econòmicament el CGB.

6 Donat que ASR seguia gestionant la CU28J a proposta d’Eugeni Rodríguez (tot i que coneixia els fets relatats anteriorment), per tal de facilitar la transparència el CGB sol·licita que es creï una llista de correu on quedés constància de les accions de la gestió. S’accedeix però tot seguit ASR amb el vist i plau d’ER canvia el correu de sempre de la CU28J, 28juny@colectiugai.org (al qual hi tenia accés el CGB), per CU28juny@gmail.com. D’aquesta forma només ASR escriu en nom de la CU28J i només ell rep les comunicacions d'entitats,administracions i qualsevol altre, cap a la CU28J, inclosos els pressuposts... D’aquesta manera ASR podia actuar amb total opacitat.

7 Posteriorment, la llista de correu és substituïda com a eina de comunicació de la CU28J per un grup de Whatsapp on només ASR i ER decideixen qui s’hi inclou i qui no. El CGB queda arbitràriament exclòs, sense informació i al marge de la presa de decisions.

8 ASR s’endú “temporalment” la documentació de la CU28J amb l’aprovació d’ER “per a uns tràmits”. La documentació mai torna al CGB (seu de la CU28J) i acaba a la seu del FAGC...(4)

9 D’amagat ASR (que en aquell moment no pertanyia a cap entitat), Eugeni Rodríguez i Eduard Sànchez –Pascuala (del FAGC-OCH) es designen President, Tresorer i Secretari respectivament de la Federació Comissió Unitària 28 de juny, sense seguir les vies establertes que requerien convocar una assemblea general. Considerem aquesta actuació fraudulenta i il·legal. Ni tan sols es recorda que el "secretari" vingués a cap assemblea.(5)

10 Des de l’Infogai anunciem que la revista deixa d’imprimir-se. El CGB ja no podia continuar pagant-ne la impressió, cosa que feia arran de la situació econòmica en que ASR havia deixat la revista i les dificultats per redreçar-la derivades de no disposar de la comptabilitat, en poder d’ASR . Anunciem que la revista continuaria publicant-se al web i a Facebook.

11 Dies abans de la Festa al Carrer, la revetlla de Sant Joan, ‘algú’ que es feia passar per membre del CGB gestiona davant la seu del districte l’anul·lació del permís atorgat per a tal festa, amb l’excusa que el CGB havia tancat. Vam poder demostrar que era totalment fals, formava part de l’estratègia d’assetjament i asfixia econòmica al CGB. Per última vegada vam poder celebrar la revetlla, tota una tradició i referència per al barri i el moviment.

12 La presentació del web renovat de l’Infogai, anunciat per a la revetlla del 23 de juny, s’ha de suspendre donat que ASR havia registrat infogai.cat al seu nom i el manté inactiu. Cal tenir present que des que havíem hagut de renunciar a la seva impressió, la difusió de la revista es feia únicament online i el web havia d’allotjar la versió web de cada número.

13 La CU28J havia reconegut la tasca de la nostra revista al cartell d'aquell mateix any. Fins i tot, als Premis 17 de Maig l'Observatori Contra l’Homofòbia havia premiat l’Infogai. Alhora, Eugeni Rodríguez callava davant el boicot que se’ns feia per part del president de la CU28J. D’aquesta manera es dóna la situació esperpèntica de ser premiats públicament per les mateixes persones que d’amagat boicotejaven la nostra entitat. (14)

14 A una de les reunions de la Comissió Unitària 28 de juny prèvies a la jornada del 28J on assistim diversos membres del CGB, les posicions reals de cadascú queden aclarides. Davant dels fets relacionats fins ara, no hi va haver la resposta solidària o de denúncia que es podria esperar per part d’aquells que diuen ser militants que lluiten pels drets i llibertats. Els presents, tot i estar totalment al corrent de la situació al CGB i l’Infogai, van reaccionar de la següent manera:

- Joaquim Roqueta (Gais Positius) acusa els membres del CGB d'actituds violentes cap a ASR, culpabilitzant així les víctimes, tot i haver estat coneixedor, des de principi d'any, dels fets exactes.
- Gina Serra s'expressa en termes semblants a Joaquim Roqueta.
- Marc Garriga (representava Brot Bord) expressa que la nostra situació 'quasi no li importa' [sic]. Membre de la CUP.

Altres assistents van callar i mirar cap a una altra banda. Complicitat? Covardia?

El tracte rebut a aquesta reunió esvaeix els darrers dubtes que ens quedaven sobre la complicitat ens els atacs al CGB i l'Infogai per aquells que fins aleshores se solidaritzaven hipòcritament amb nosaltres.

15 A la festa del 28J ASR deixa sense llum la barra del CGB durant hores i, essent-ne l'encarregat, no fa ni un sol gest per solucionar-ho. El CGB havia comprat la beguda de tota la festa, la manca de llum posava en perill que es poguessin recuperar aquets milers d'euros.

Els militants del Col·lectiu-Infogai, sense pràcticament col·laboració de cap altra entitat muntàvem i recollíem tot els equips de plaça Universitat (de 9h de dissabte a les 9h de diumenge) i ens encarregàvem de la major part de la barra, havíem dissenyat les torretes i organitzat les sessions fotogràfiques dels qui hi apareixien, etc. Mentre, els qui ens assetjaven o miraven a una altra banda deien representar-nos i duien la pancarta. [IMG?]

16 Després del 28J la CU28J havia de passar comptes amb el CGB i retornar els diners avançats. Malgrat la situació econòmica límit del CGB, Eugeni Rodríguez (auto-designat tresorer) i ASR ajornaran durant 4 mesos la reunió per passar comptes. Arribat el dia, ER no gosa donar la cara i envia ASR, que afirma que la CU28J no deu diners al CGB sinó que és a l’inrevés. No aporta ni un sol document que ho demostri i no torna els diners al CGB (+). (6)

17 Eugeni Rodríguez i Fran Sànchez (Actual Regidor per la CUP a Ripollet) intenten inútilment censurar la següent pregunta de l'Infogai a l'Observatori Contra la Homofòbia: ¿Considera l'Observatori Contra la Homofòbia que és un cas d'homofòbia el fet que una persona deixi sense web ni Facebook una revista amb una llarga trajectòria informant, divulgant i opinant respecte la realitat LGTB? (7+)

De fet ER condiciona que es tornin els diners al CGB al fet que el CGB col·labori en la festa del FAGC i Infogai elimini la pregunta...

18 ASR i Felip Gonzàlez són denunciats en relació a la falsificació de signatures en documentació de l'Infogai. (8) Eugeni Rodríguez, amb la complicitat necessària de Joaquim Roqueta, en menys d'una hora expulsa el CGB-Infogai de la Plataforma LGTBI.cat de forma autoritària.

Una reflexió reveladora: davant d'una denúncia a la comissaria del Mossos d'esquadra, com és que es va prendre aquesta ràpida decisió unilateral sense ni tan sols preguntar què havia passat ni quina documentació havia estat falsejada? (9+)

19 Dies després de la denúncia, ‘algú’ entra a la nostra seu i ens roba la documentació comptable del CGB i Infogai. Són sostrets 6 prestatges d’arxivadors, amb la documentació dels darrers 15 anys. Curiosament l’alarma no va sonar. No s'havia canviat la clau d'accés. (10)

20 Repetidament amics i usuaris del Col·lectiu, ens fan saber que ‘algú’ fa córrer el rumor que el CGB ha tancat. La cantina del CGB era la principal fonts d'ingressos del col·lectiu.

SETEMBRE 2014

· El Districte de l'Eixample niega el permis per organitzar la Festa al carrer amb motiu de les Festes de l’Esquerra de l’Eixample, com fèiem cada any. Tampoc no ens permet celebrar el 35è aniversari de la revista Infogai.

21 Infogai estrena el web www.infogai.info i publica online un especial de 54 pàgines (versió web de l'Infogai 194 per a impremta). A l’editorial es denúncia el ‘pensament únic LGTB’ i es recorda que absolutament ningú de fora el CGB ens representa. A la pàgina 4 es denuncia el boicot al web de la revista i el robatori de la marca. (El podeu llegir a www.infogai.info). Essent sense cap mena de dubte, l’Infogai més ‘cast’ a nivell d’imatges de tots els publicats al web, al cap de 2 hores de la seva publicació estava censurat degut a una denúncia anònima per contingut ‘inadequat’. Cap altre Infogai havia estat censurat abans.

2015

22 ER i ASR traslladen la seu de la Comissió Unitària 28 de juny del Col·lectiu Gai de Barcelona a la seu del FAGC-OCH sense cap tipus de comunicació prèvia.

23 ER i ASR expulsen de facto el Col·lectiu Gai de Barcelona de la Comissió Unitària 28 de juny. No gosen donar la cara, ni comunicar-ho, ni donar cap tipus de justificació. Simplement no convoquen el Col·lectiu Gai de Barcelona, que n’ha estat seu des del principi i l’organitzador principal del 28 de juny tots els anys.

MAIG 2015

El CGB anuncia que tanca la seu per ordre del districte, donat que no pot assumir el cost d’insonoritzar la seu. Els efectes del boicot d’ASR, que ens impedí des de la seva marxa l’accés a la informació necessària per al desenvolupament correcte de la nostra gestió econòmica, va donar els seus fruits. Governava Trias, i li queden 3 dies :P

JULIOL

24 Sense cap tipus de comunicació prèvia eliminen el Facebook de la Comissió Unitària 28 de juny (i tots els continguts d'anys de diades del 28 de juny per Alliberament LGBTI), que administrava el CGB, i que també tenia com a editors Eugeni Rodríguez i el Brot Bord.

25 ASR, aprofitant l’apropiació irregular de la marca Infogai per part de Felip Gonzàlez (11+), amb diners del CGB, denuncia ús indegut de la marca Infogai per part nostra a Facebook (12) i així elimina per segona vegada la pàgina de l’Infogai a aquesta xarxa, (13) que tenia un abast de publicacions de 12000 persones/setmana.

De manera que s’eliminen totes les publicacions, tots els articles del col·laboradors de la revista i tots els àlbums de fotos, inclòs les fotografies (alguna premiada) de la celebració per l’aprovació de la Llei contra la LGBTIfòbia, la inauguració Glorieta Transexual Sònia, la celebració de la PAH per l’aprovació de la ILP i un llarg etcètera...

26 ASR crea l’Associació 17 de maig i publica una revista de nom Infogai, on fa propaganda d’Encara en Acció (l’altre associació que ha creat) i difon la propaganda d’Eugeni Rodríguez. Ara pot tornar a gestionar de manera opaca i sense molèsties les subvencions que rebia l’Infogai, les de la CU28J, i a través de Associació 17 de maig - Projecte Assocat i Encara en Acció, les que ha ‘clonat’ del CGB.

SETEMBRE DE 2015

Arrel d'una piulada-denúncia a Twitter sobre els fets a la CU28J (https://twitter.com/colectiugai/status/640946719086235648), Laura Cañadas (ICV, Consellera al districte de les Corts per Barcelona en Comú) respon que tot és mentida. Negava els fets dels quals havia estat testimoni ella mateixa.

27 Tots aquests fets han vingut acompanyats (situació que segueix actualment) de difamacions greus, falses acusacions, vetos, estigmatització i mentides cap a diferents membres del Col·lectiu-Infogai per tal de justificar l’assetjament al que hem estat sotmesos i instar la resta a mirar cap a una altra banda.

D’altra manera difícilment podien justificar l’atac sistemàtic cap a un Col·lectiu que ha donat espai i recolzament, tant a la nostra seu com a la revista, a multitud d’organitzacions i causes, LGBTI o no.

Una gran diferència és que des del CGB - Infogai les denúncies i el relat dels fets les fem públicament i per escrit. ;)

NOVEMBRE 2015

28 Encara no s'havia presentat oficialment la nova organització Crida LGBTI quan a la reunió on es presentaven al FAGC-Observatori Contra la Homofòbia, Eugeni Rodríguez va pressionar la jove Crida LGBTI per tal que n’expulsessin el membre del CGB que havia denunciat públicament la tupinada a la CU28J i les seves pràctiques.

29 Eugeni Rodríguez també va amenaçar la Crida LGBTI afirmant que no permetria que formés part de la CU28J (la mateixa CU28J on havia protagonitzat la tupinada junt amb ASR, la CU28J que en teoria és una federació d'associacions que decidediex en assamblea, no pas quelcom semblant a una monarquia platanera, amb súbdits, bufons i reinones).

L’assemblea de la Crida LGBTI, després d’escoltar el relat de qui denunciava i la resposta a totes les preguntes que li van fer, no va cedir a les amenaces de boicot per part d’Eugeni Rodríguez.

Abril 2016

30 A les Jornades antiautoritàries per la llibertat sexual i de gènere, un membre del CGB denúncia els fets succeïts, la tupinada i l'apròpiació de la CU28J (que titlla de Corrupció Unitària i Corrupció Rosa). Marc Garriga (representant l'actual CU28J) reconeix els fets però els justifica ('es va haver de...') amb tot un seguit de giragonses verbals parlant de "violència" insinuant novament que els responsables n'eren els membres del CGB... Se li respon que el que està fent és acusar les víctimes de ser els agressors i criminalitzant les víctimes, com en els casos de violència de gènere. Se li pregunta explícitament si està afirmant que el CGB-Infogai era responsable de la "violència" de la que parlava. Aleshores visiblement incòmode nega explícitament que els membres del CGB fossin responsables de cap violència. Conclusió: reconeix els fets i no els pot justificar.

JUliol 2016

Denunciats Eugeni Rodríguez, Alejandro F. San Rafael i Eduard Sanchez-Pascuala, per haver-se designat Tresorer, President i Secretari, respectivament, de la Federació Comissió Unitària 28 de juny.

31 Repetida censura dels arícles de denúncia als espais de determinades associacions i partits polítics. Cap explicació, la censura com a resposta.

Fins avui

32 A l'actualitat: ·No s'han tornat els diners al CGB, ·Bloqueig als diferents canals de les entitats implicades, incloses la CU28J, l'OCH i Oficina Atenció Víctima d'homofòbia, subvencionades amb diners públics. ·Veto a la CU28J i col·lectius que hi vulguin col·laborar ·Apropiació i instrumentalització de la CU28J i la revista infogai. ·L'espai de trobada que era el CGB, tancat.

33 Dedicant una pila d'hores, sense cap tipus d'ingrés ni subvenció, de la pròpia butxaca es fa front a l'allotjament dels webs del CGB i la revista Infogai, per tal de: ·Fer memòria i arxiu d'un col·lectiu i una revista amb història. Fer-ho malgrat els entrebancs dels qui per interès no han dubtat en eliminar part de la història del CGB, Infogai, Ecogais i CU28J, és a dir, part de la història de l'Alliberament LGBTI. ·Reivindicar la honestedat a l'alliberament LGBTI, que l’alliberament LGBTI no estigui limitat, minvat, condicionat i instrumentalitzat per interessos particulars. Interessos que no respecten els drets i llibertats que els puguin fer nosa. ·Deixar constància del que va succeïr, com, qui i per què.

Tan de bo persones i entitats en puguin aprendre i prendre precaucions per tal que injustícies similars no es repeteixin. I potser un dia es faci justícia.

Actualment sobre els 2 principals protagonistes d'aquest assetjament, que han demostrat una absoluta manca de respecte tant pels activistes LGBTI del CGB i la seva tasca, per tothom que en gaudia i en feia ús, i també respecte la revista Infogai i els seus col·laboradors, i per tothom qui col·labora de forma honesta per l'Alliberament:

Eugeni Rodríguez continua buscant càmares ansiosament presentant-se com a líder LGTBI i portaveu de tothom "alliçonant sobre drets i llibertats, agressors, víctimes, assetjament..." [sic] i exigint un òrgan sancionador "independent"... ¿de control democràtic? dirigit per... ¿¿algú amb el seu historial real??

A Àlex San Rafael el trobareu a la barra del 28J a Pl. Universitat 'fent caixa', i a qualsevol activitat que organitzés el CGB, Infogai o Ecogais que doni diners en efectiu o subvencions (cobrades via les associacions creades ad hoc Encara en Acció, 17 de maig - Projecte Assocat...).

Finalment, desafiem els responsables de l'Observatori Contra la Homofòbia (OCH) a que expliquin públicament què ha aportat a la lluita per l'alliberament LGBTI el boicot, la traïdoria i la mala fe vers la nostra assemblea. Què ha guanyat el nostre moviment veient extingida la seva publicació històrica? En què ens afavoreix a cap de nosaltres el tancament de la nostra seu social, la Kantina, un espai llibertari que va acollir tantes persones, col·lectius, propostes i llibertats com cap altra entitat?

Ningú que s'involucri dedicant el seu temps a la defensa dels drets i llibertats LGBTI mereix viure el que hem patit ni el tracte rebut, menys encara a mans no d'homòfobs, sinó dels qui diuen defensar els drets i llibertats LGTBI.

Vergonya!

Al llarg d’aquests anys s’han estat recopilant testimonis de tot tipus (personals, correus, publicacions, documents, imatges i so) que demostren tot el que s’afirma, i més.

El Col·lectiu Gai de Barcelona – Infogai

ReferÈncies

(1) Alejandro F San Rafael Gutiérrez (ASR): Encara en Acció, Associació 17 de maig, Projecte Assocat, Comissió Unitària 28 de juny

(2) Eugeni Rodríguez Gimenez (ER): Front d’Alliberament Gai de Catalunya FAGC, Observatori contra la homofòbia OCH, Comissió Unitària 28 de juny CU28J i Plataforma LGTBI.cat. Candidat de la CUP a la llista del Parlament de Catalunya en 2015.

(3) Primer Facebook de la revista Infogai: https://www.facebook.com/infogai

(4) 9/10/2014 Reclam de documentació de la CU28J i transparència de comptes
www.facebook.com/Col.lectiuGaiDeBarcelona...

(5) Tupinada d’Alex San Rafael i Eugeni Rodríguez a la Comissió Unitària 28 de juny
http://infogai.info/tupinada-alex-san-rafael-eugeni-rodriguez-comissio-unitaria-28-de-juny.html

(6) 22/9/2014 Reclamació transparència de comptes
www.facebook.com/Col.lectiuGaiDeBarcelona...

(7) Reunió 30/7/2014. La pregunta de Infogai a l’Observatori Contra la Homofòbia OCH que Eugeni Rodríguez i Fran Sánchez van voler censurar
http://www.infogai.info/pregunta-infogai-observatori-contra-homofobia-OCH-eugeni-rodriguez-fran-sanchez-censurar.html

(8) El president de la Comissió Unitària 28 de juny, A.S.R., ha estat denunciat per falsedat documental.
http://www.infogai.info/president-cu28j-denuncia-falsedat-documental.html

(9) La reacció d'Eugeni Rodríguez per haver publicat la denúncia a Àlex San Rafael per falsedat documental.
http://www.infogai.info/reaccio-publicacio-president-cu28j-denuncia-falsedat-documental.html

(10) 24/8/2014 Robatori de documentació de la gestió del CGB els darrers anys
www.facebook.com/Col.lectiuGaiDeBarcelona...

(11) Felip González va registrar per a ell la marca Infogai amb diners del Col·lectiu Gai de Barcelona
http://infogai.info/felip-gonzalez-registra-marca-Infogai-amb-diners-colectiu-gai-de-barcelona.html

(12) Denúncia a Facebook de l'ús indegut de la marca Infogai. Captura: VINCLE a CAPTURA

(13) Segon Facebook de la revista Infogai: https://www.facebook.com/infogai.revista

(14) La revista Infogai rebutja el Premi 17 de maig de l'Observatori Contra l'Homofòbia
http://www.infogai.info/infogai-rebutja-premi-17-de-maig-observatori-contra-homofobia.html

Denunciats Eugeni Rodríguez, Alejandro F. San Rafael i Eduard Sanchez-Pascuala, per haver-se designat Tresorer, President i Secretari, respectivament, de la Federació Comissió Unitària 28 de juny.
www.infogai.info/denunciats-eugeni-rodriguez-alejandro-san-rafael-eduard-sanchez-pascuala-comissio-unitaria-28-juny.html

Recull de 8 àlbums de fotos del Col·lectiu dels darrers mesos “Que nos quiten lo bailao!”:

1 El Col·lectiu al 28 de juny. (Vincle)

2 >>>Més Activitats 2014. (Vincle)

3 Preparant la Festassa al Karrer 2014. (Vincle)

4 Festa al Karrer 23 de juny de 2014. (Vincle)

5 NYACA-NYACA "WE ARE THE CHAMPIONS" FUCK LGBT-FÒBIA. (Vincle)

6 Brindis v2 Entrada en vigor de la Llei contra la LGBTIfòbia. (Vincle)

7 Retalls del Col·lectiu! v1. (Vincle)

8 Racons de la Kantina v2. (Vincle)