>

La pregunta de Infogai a l'OCH que Eugeni Rodríguez i Fran Sánchez van voler censurar

CAT | ES

El passat 29 de juliol Infogai va publicar una pregunta oberta. La resposta podia haver estat "Si", "No", "No, però...", o bé el silenci, o bé qualsevol altra resposta. Difícilment algú esperaria que qui va de defensor de drets i llibertats pressionaria per tal que aquella pregunta fos esborrada. Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra la Homofòbia i portaveu del FAGC i la CU28J i també de la Plataforma LGTBI.cat, així com Fran Sánchez, de FAGC Ripollet i actualment regidor de COP Ripollet (~CUP Ripollet), van pressionar els membres del Col·lectiu Gai de Barcelona (CGB) i Infogai per tal que la pregunta fos censurada.

La pregunta:
¿Considera l'Observatori Contra la Homofòbia que és un cas d'homofòbia el fet que una persona deixi sense web ni Facebook una revista amb una llarga trajectòria informant, divulgant i opinant respecte la realitat LGTB?

¿Què era el que tan atabalava Eugeni Rodríguez? Què temia? Per què no volia que ningú veiés la pregunta? A qui podia incomodar aquella pregunta? (*)

Eugeni Rodríguez va condicionar la devolució dels diners que debía al CGB a l'eliminació de la pregunta. Mai els va tornar. El xantatge al CGB-Infogai es va produïr gràcies a haber-se designat Tresorer de la Comissió Unitària 28 de juny, a la tupinada (pucherazo) que va protagonitzar junt amb Álex San Rafael, que era qui boicotejava la Revista Infogai. Per això la pregunta l'atabalava. El fet de callar davant l'atac a la revista que acaba de premiar (per salvar les aparences) el deixava en evidència. Per això volia censurar la pregunta.

El 30 de juliol de 2014 el CGB i FAGC es van reunir a petició d'Eugeni Rodríguez per tal de "millorar la relació enterbolida entre les dues associacions". La relació s'havia enrarit degut a l'incompliment sistemàtic dels acords per part d'Eugeni Rodríguez, al seu DOBLE JOC: el fet que mentre públicament premiava Infogai des de l'OCH, a la vegada defensés qui boicotejava el Col·lectiu i la revista Infogai (i havent afirmat Rodríguez que Àlex San Rafael havia de ser expulsat de la CU28J, d'amagat i al marge de l'assemblea es van autonomenar Tresorer i President de la CU28J (1), respectivament); que no permetés transparència en la gestió de la CU28J, que menystingués la tasca dels militants del Col·lectiu al 28J, i que no respectés la diversitat d'opinions, entre altres coses (*).

En començar la reunió Rodríguez va demanar ajuda al CGB per tal d'organitzar la festa que el FAGC celebra a l'agost a Festes de Gràcia. Va reconèixer la raó de les denúncies que des del Col·lectiu veníem fent des de feia mesos(*) i que calia passar comptes respecte la diada del 28J donat que el CGB s'havia fet càrrec de bona part de les despeses i es trobava en una situació econòmica molt difícil, que posaria de la seva part per tal de solucionar-ho "PERÒ" que havíem d'esborrar la pregunta oberta que havia publicat Infogai a les xarxes socials. Com??? - Que "no era homofòbia" i que "per tant" "s'havia" d'esborrar la pregunta. Fran Sánchez va repetir les mateixes paraules en el mateix ordre, va pronunciar l'argumentació (fal·laç) calcada.

La rèplica per part de Infogai va ser que en cap cas es retiraria la pregunta i que Rodríguez no és ningú per decidir o condicionar què pot o no publicar, ni tampoc què pot o no preguntar l'Infogai. La llibertat d'expressió és un dret recollit a l'article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Eugeni Rodríguez va afirmar que si no es retirava la pregunta "potser" no es resolien els problemes econòmics amb la Comissió Unitària 28 de juny. Aleshores va escenificar una sobtada indisposició i va abandonar la reunió que havia convocat.

Les LyOs, membres del Col·lectiu presents a la reunió, van amenitzar la festa del FAGC. Mai es van atendre les denúncies del CGB respecte la CU28J. Eugeni Rodríguez, Tresorer il·legítim de la CU28J, mai va donar la cara i mai va aclarir els comptes.

Encara tenim molt a dir respecte aquests 'defensors dels drets i les llibertats' (tret de casos, com el que expliquem, en què avantposen els seus interessos a la defensa dels drets i llibertats). Continuarà...

Prou impostura!

-----------------------------------

Recordatori per a Rodríguez i Sánchez: Segons la Viquipèdia, la llibertat d'expressió és el dret de tot individu a expressar idees i opinions lliurement, i per tant sense censura. És un dret fonamental recollit a l'article 19è de la Declaració Universal dels Drets Humans, i la majoria dels sistemes democràtics també l'assenyalen. D'ella se'n deriva la llibertat de premsa. 

*Per a mÉs informaciÓ AL respecte, vegeu:

1: Tupinada d'Alex San Rafael i Eugeni Rodríguez a la Comissió Unitària 28 de juny
http://infogai.info/tupinada-alex-san-rafael-eugeni-rodriguez-comissio-unitaria-28-de-juny.html

Publicació de la pregunta al Facebook de Infogai (No disponible donat que Àlex San Rafael va eliminar la pàgina fent ús del robatori de la marca)
www.facebook.com/Infogai.revista...

El president de la Comissió Unitària 28 de juny, A.S.R., ha estat denunciat per falsedat documental.
http://www.infogai.info/president-cu28j-denuncia-falsedat-documental.html

Felip González va registrar per a ell la marca Infogai amb diners del Col·lectiu Gai de Barcelona
http://infogai.info/felip-gonzalez-registra-marca-revista-Infogai-diners-colectiu-gai-barcelona.html

La reacció d'Eugeni Rodríguez per haver publicat la denúncia a Àlex San Rafael per falsedat documental.
http://infogai.info/reaccio-publicacio-president-cu28j-denuncia-falsedat-documental.html

· Denunciats Eugeni Rodríguez, Alejandro F. San Rafael i Eduard Sanchez-Pascuala, per haver-se designat Tresorer, President i Secretari, respectivament, de la Federació Comissió Unitària 28 de juny.
www.infogai.info/denunciats-eugeni-rodriguez-alejandro-san-rafael-eduard-sanchez-pascuala-comissio-unitaria-28-juny.html