>

Denunciats Eugeni Rodríguez, Alejandro F. San Rafael i Eduard Sanchez-Pascuala, per haver-se designat Tresorer, President i Secretari, respectivament, de la Federació Comissió Unitària 28 de juny

CAT | ES

Han estat denunciats Eugeni Rodríguez, Alejandro F. San Rafael i Eduard Sanchez-Pascuala, per haver-se designat Tresorer, President i Secretari respectivament, de la Federació Comissió Unitària 28 de juny sense convocar prèviament Assemblea general a tal efecte i sense avís previ. Aquests fets, presumptament il·legals, s'han posat en coneixement de l'Administració de Justícia de Catalunya.

Hi ha 6 associacions directament relacionades, donat que els denunciats són portaveus o càrrecs de les següents associacions:Federació Comissió Unitària 28 de juny (CU28J), Observatori Contra la Homofòbia (OCH), Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), Encara en Acció, Associació 17 de Maig (Projecte Assocat) i Plataforma LGTBIcat. A la CU28J pertanyen tots tres, al FAGC i OCH pertanyen Eugeni Rodríguez i Eduard Sanchez-Pascuala. Àlex San Rafael controla Encara en Acció i Associació 17 de Maig, amb seu al seu domicili.

La Federació Comissió Unitària 28 de juny (CU28J) en teoria representa una vintena d'associacions. Eduard Sanchez-Pascuala i Eugeni Rodriguez pertanyen a la mateixa (Front d'Alliberament Gai de Catalunya-FAGC / Observatori Contra la Homofòbia) i Alejandro F. San Rafael no pertanyia a cap de les associacions que formaven part de la CU28J. Anteriorment Alejandro F. San Rafael era President donat que formava part de l'associació Col·lectiu Gai de Barcelona (CGB), entitat que gestionava i que va abandonar repentinament quan se li va exigir transparència respecte a la seva gestió i respecte els comptes del CGB i de la seva publicació: la revista Infogai. A juliol de 2014 Alejandro F. San Rafael ja va ser denunciat en relació a la falsificació de firmes en documentació de l'associació Infogai.

La Federació Comissió Unitària 28 de juny rebia, ha rebut i continua rebent subvencions de l'Ajuntament de Barcelona [1], la Generalitat de Catalunya [2] i la Diputació de Barcelona.

Aquesta junta no va respectar el dret de participació del Col·lectiu Gai de Barcelona a les decisions de la pròpia CU28J (la Federació Comissió Unitària 28 de juny tenia la seu al CGB, que era el principal col·laborador, i qui avançava els diners per a la celebració del 28 de juny cada any), ni el dret a rebre informació sobre l'ús de les subvencions (o altres diners públics) i altres ingressos (festa en motiu del 28 de juny a Plaça Universitat). Tampoc no es va respectar el dret a rebre informació sobre les despeses de l'entitat, ni respecte a tots els pressupostos rebuts, ni perquè determinades despeses es decidien sense pressupost (per exemple la infraestructura de l'escenari de la festa se sol·licita cada any a la mateixa empresa, sense pressupost previ... Per què? ).

Es va deixar de convocar al Col·lectiu Gai de Barcelona (expulsió de facto[3] [4], que tots els anys organitzava la manifestació i/o la festa de plaça Universitat i es va traslladar la seu de la Federació Comissió Unitària 28 de juny a la seu del Front d'Alliberament Gai de Catalunya-FAGC / Observatori Contra la Homofòbia (OCH).

ReferÈncies

[1] Ajuntament de Barcelona . Subvencions atorgades durant el 2on trimestre 2015.
http://ajuntament.barcelona.cat/transparencia/sites/default/files/2on_trimestre_2015_0.xlsx

[2] Generalitat de Catalunya. Departament de Benestar Social i Família.
www.centreobertgavina.org/sites/default/files/docs/Gene_BSiF_Resolucio_2015.pdf

[3] Alliberament o assetjament LGBTI?
http://www.infogai.info/alliberament_o_assetjament_LGBTI.html

[4] Tupinada d’Alex San Rafael i Eugeni Rodríguez a la Comissió Unitària 28 de juny 
infogai.info/tupinada-alex-san-rafael-eugeni-rodriguez-comissio-unitaria-28-de-juny.html

PUBLICACIONS ANTERIORS RELACIONADES AMB LA PUBLICACIÓ

En què es gasten els diners públics de l'Alliberament LGBTI?
http://www.infogai.info/en-que-es-gasten-els-diners-publics-alliberament-LGBTI.html

El president de la Comissió Unitària 28 de juny, A.S.R., ha estat denunciat per falsedat documental.
http://www.infogai.info/president-cu28j-denuncia-falsedat-documental.html

Denunciats per falsedat documental el president de la Comissió Unitària 28 de juny Álex San Rafael i Felip González 
http://www.infogai.info/president-cu28j-alejandro-san-rafael-felip-gonzalez-denuncia-falsedat-documental.html

Felip González va registrar per a ell la marca Infogai amb diners del Col·lectiu Gai de Barcelona
http://infogai.info/felip-gonzalez-registra-marca-Infogai-amb-diners-colectiu-gai-de-barcelona.html/

Reclamació transparència de comptes
www.facebook.com/Col.lectiuGaiDeBarcelo...

Reclam de documentació de la CU28J i transparència de comptes
www.facebook.com/Col.lectiuGaiDeBarcelo...