>

La revista Infogai rebutja el Premi 17 de maig de l’Observatori Contra l’Homofòbia

CAT | ES

La revista Infogai del Col·lectiu Gai de Barcelona (CGB) va ser premiada “per la seva tasca continuada d’informació i divulgació del col·lectiu“ LGBTI a Catalunya, a la penúltima edició del Premis 17 de maig de l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), 2014 (1). En recollir el premi, vam anunciar que, tristament, per les dificultats humanes i econòmiques del moment que passava la nostra assemblea ens vèiem forçats a deixar d’imprimir -provisionalment- la revista, després de 35 anys (2).Dificultats humanes i econòmiques que, això sí, no impedirien que la publicació de nous números seguís en format digital imprimible (número 194, www.infogai.info).

Aleshores desconeixíem que, mentre ens premiaven i es desfeien en paraules buides de solidaritat amb nosaltres, els responsables de l’OCH éren ja còmplices de l’assetjament contra el CGB-Infogai, i que havien d’arribar fins a les darreres conseqüències amb la seva aposta per les  actituds deslleials i autoritàries amb què van tractar la nostra assemblea. A tal punt, pel que fa a la revista, que no han dubtat a donar recolzament a la publicació apòcrifa que fa uns mesos que circula pel Gaixample, amb el nom d’Infogai, secundant d’aquesta manera el “robatori” de la marca (3) i, en definitiva, col·laborant amb els qui editen la revista en contra de la voluntat de la seva assemblea.

Volem denunciar per tant la manca d’honestedat, el joc brut i la hipocresia d’aquests personatges que, alhora que feien reconeixement públic de la tasca de la històrica revista del moviment LGBTI, l’Infogai, boicotejaven d’amagat la nostra assemblea. Podeu informar-vos a la publicació “Alliberament o assetjament LGBTI?"(4).

Denunciem aquesta eina de propaganda política al servei de les aspiracions particulars del responsable de l’OCH Eugeni Rodríguez (l’etern “portaveu”), que és l’Observatori Contra l’Homofòbia. No és pas cap eina al servei del moviment LGBTI, per a nosaltres. Interès, influència, vanitat. Denunciem igualment tots aquells que es complauen en atacar els moviments horitzontals des del recer de la institucionalitat. Denunciem els militants professionals, els inflats que mai han de patir de cap precarietat.

Denunciem la instrumentalització de l'alliberament, el patiment, i les vides de les persones LGBTI per a fins particulars que res tenen a veure amb la justícia, els drets i les llibertats.

Finalment, desafiem els responsables de l'OCH a que expliquin públicament què ha aportat a la lluita per l'alliberament LGBTI el boicot, la traïdoria i la mala fe vers la nostra assemblea. Què ha guanyat el nostre moviment veient extingida la seva publicació històrica? I, ja posats, en què ens afavoreix a cap de nosaltres el tancament de la nostra seu social, la Kantina, un espai llibertari que va acollir tantes persones, col·lectius, propostes i llibertats com cap altra entitat??

En conseqüència de tot plegat, volem fer saber i que consti que rebutgem el premi 17 de Maig de l'OCH. Se'l poden ben entaforar. Fa pudor de podrit.

No us creieu la falsa avantguarda. No són militants, no fan lluita de masses, ni tan sols estan alliberats. Sense subvencions no són res.

Salut i llibertat

Infogai, la revista del Col·lectiu Gai de Barcelona

ReferÈncies

[1] Pàgina 40 del número 194 de l’Infogai

[2] Pàgina 4 del número 194 de l’Infogai

[3] Felip González va registrar per a ell la marca Infogai amb diners del Col·lectiu Gai de Barcelona
http://infogai.info/felip-gonzalez-registra-marca-Infogai-amb-diners-colectiu-gai-de-barcelona.html

[4] Alliberament o assetjament LGBTI?
http://www.infogai.info/alliberament_o_assetjament_LGBTI.html

PUBLICACIONS ANTERIORS RELACIONADES AMB LA PUBLICACIÓ

La pregunta de Infogai a l’Observatori Contra la Homofòbia OCH que Eugeni Rodríguez i Fran Sánchez van voler censurar
www.infogai.info/pregunta-infogai-observatori-contra-homofobia-OCH-eugeni-rodriguez-fran-sanchez-censurar.html

Tupinada d’Alex San Rafael i Eugeni Rodríguez a la Comissió Unitària 28 de juny 
infogai.info/tupinada-alex-san-rafael-eugeni-rodriguez-comissio-unitaria-28-de-juny.html

La reacció d'Eugeni Rodríguez per haver publicat la denúncia a Àlex San Rafael per falsedat documental.
http://www.infogai.info/reaccio-publicacio-president-cu28j-denuncia-falsedat-documental.html